Хто стикався з проведенням ФЗД (спірографії)? Які у вас були результати? У мене підозра на бронхіальну астму, і лікар призначив це обстеження. Хочу розуміти, наскільки воно інформативне і які можуть бути варіанти лікування.
Хто стикався з проведенням ФЗД (спірографії)? Які у вас були результати? У мене підозра на бронхіальну астму, і лікар призначив це обстеження. Хочу розуміти, наскільки воно інформативне і які можуть бути варіанти лікування.
Я проходив ФЗД, коли також підозрювали астму. Спірографія показала, що є невеликі відхилення функції легень, і лікар сказав, що це може бути рання ознака астми. Обстеження просте, але досить точне, особливо якщо ти вже маєш симптоми. Мені призначили інгалятор для контролю дихання та спостереження кожні півроку.
У мене був такий випадок. Спірографію робив коли виникли проблеми з диханням, особливо після фізичних навантажень. Виявилося, що бронхи працюють не так, як треба, і це початок астми. Після результатів лікар прописав профілактичні заходи та ліки, щоб не довести до серйозних симптомів. Обстеження реально допомагає зрозуміти картину.
Доброго дня, я також стикався з таким. Мені призначали базову спірографію для перевірки ФЗД, і я вирішив зробити її в "Добробуті" https://dobrobut.com/ua/services/c-spirografia-2 все пройшло швидко і організовано, лікар детально пояснив результати. Обладнання нове, а персонал завжди на зв’язку, якщо виникають питання.
Якщо треба перевірити дихальні функції, однозначно йдіть до них. Інформація про всі такі дослідження є на їхньому сайті, можна легко підготуватись до обстеження.